CÉLOK 2016.

Az újévi fogadalmak többnyire csak rövid életűek. Tűzzünk ki célokat!

Vannak vágyaid, amiket szeretnél elérni? Vannak terveid, amiket meg akarsz valósítani? Hát persze hogy vannak!

Ilyenkor év vége táján érdemes kicsit elgondolkodnunk azon, hogy mit szeretnénk az új esztendőben, hogyan szeretnénk élni, mit akarunk elérni. A hosszú távú terveink megvalósításában meddig tudunk eljutni.

Mennyire szoktak megvalósulni a terveid? Mennyire válnak valóra a vágyaid? Ki az okozója, ha nem sikerül valami? Tudod, hogyan kell célokat kitűzni? És megvalósítani? Beszélt erről már Neked valaki?

Nos, az első lépés az, hogy tudjuk, mit akarunk. A legjobb, ha leülsz és leírod egy papírra vagy egy szövegszerkesztő fájlba. Engedd el a fantáziádat, merj nagyot álmodni! Lehetnek kis és nagy dolgok. Akarhatsz egy cipőt, egy mobiltelefont, egy lakást, autót vagy jó bizonyítványt, egyetemi felvételt, szerető párkapcsolatot, családi életet, stb.

Válaszd ki a legfontosabbakat a listádból! 8-10 darab elég lesz, a többit egyelőre tedd félre.

Fogalmazd meg, képzeld el részleteiben is, amit akarsz. Ezt kezdetben nem mindig könnyű megtenni. Keress a vágyaiddal kapcsolatos témákat az interneten, könyvben, magazinokban. Ha már megfogalmazódik Benned belőle valami, akkor kereshetsz hozzá képeket is. Másold ki és mentsd el a képeket. Nyomtasd ki, vágd ki őket. Ragaszd be egy füzetbe, tedd be egy dobozba, másold be a mobiltelefonodba vagy készíts magadnak kívánság-táblát.

Fókuszálj a célodra! Na, itt szoktunk elbukni! De most ugye nem fogunk? Egy-két hétig nagyon akarjuk, megfogadjuk, hogy minden nap teszünk érte valamit. Aztán valahogyan abbamarad. Később pedig megállapítjuk, hogy nekem ez sem sikerült. Most viszont végigcsináljuk, és sikerülni fog!

Hogyan fókuszálj a célodra? Naponta reggel és/vagy este olvasd el a listádat, nézd végig a képeket! Gondolj rájuk úgy, hogy képes vagy elérni, és érezd át, hogy mennyire örülsz, amikor sikerül! Miért fontos ez? Mert agyunk úgy működik, hogy abba az irányba visz, amire a legtöbbet gondolunk. Ne beszélj róla senkinek, aki nem értene meg és nem hisz Benned.

Tegyél rendszeresen valamit, ami előrevisz a célok felé. Ha jó bizonyítványt akarsz, akkor tanulj. Ha autót szeretnél, akkor dolgozz jobban vagy többet, hogy több pénzt keress, és élj takarékosabban, hogy több pénzed maradjon. Ha meg akarsz tanulni angolul, tanulj meg minden nap legalább 5 szót, ez egy év alatt 1825 szó, amivel már elég jól lehet boldogulni.

2016. végén pipáld ki, amit elértél, mérd fel, hogy mennyit haladtál a célod felé. Mit kell változtatnod, hogy még jobban menjen, még jobb legyen az életed? És 2007.-re tűzz ki újabb célokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése