ÖT TIPP A PÉNZÜGYEID RENDBEN TARTÁSÁRA

Akár konkrét célod van a pénzzel, akár csak a megtakarításodat szeretnéd növelni, a következő 5 tipp segítséget nyújthat abban, hogy valóra váltsd az elképzeléseidet.

1. Fizess magadnak tizedet!
A fizetésed 10%-át tedd el még mielőtt elkezdődne a hónap. Tekints erre a pénzre úgy, mintha meg sem kaptad volna. Jusson eszedbe, hogy bármikor megtörténhet veled, hogy 10%-kal csökken a fizetésed. Akkor mihez kezdenél, ha nem lenne félretett pénzed?

2. Kerüld a hirtelen felindulásból történő vásárlásokat!
Gyakran előfordul, hogy valami hirtelen megtetszik nekünk, és úgy érezzük, hogy most azonnal meg kell szereznünk. Szakértők azt tanácsolják, hogy ilyenkor várj 3 napot a vásárlással. Gyakran nem is olyan szuper az a dolog, és sok esetben kiderül, hogy nem érdemes megvenned.

3. Nézd meg, kapható-e használtan!
Rengeteg jó holmit lehet megvenni mélyen áron alul. Ha például egy új sportot kezdesz el, érdemes előbb kipróbálni, hogy tényleg tudod-e hosszú távon csinálni, mielőtt sokat költesz rá.

4. Vásárolj tudatosan!
Minden bevásárlást tervezz meg: írj bevásárló listát. A legjobb, ha előre megbecsülöd, hogy mi mennyibe kerül, így azt is tudni fogod, hogy mennyi pénzt fogsz költeni a vásárlás során.

5. Nézd át a pénzügyeidet!
Évente egyszer érdemes átnézni a bankszámlákat, biztosításokat, befektetéseket, sőt még a lakáshiteledet is. Ezek a pénzügyi termékek sok tízezer forintot szívhatnak el feleslegesen, ha nincsenek "karbantartva"..


További pénzkezelési ötletek:
http://www.gazdalkodjunk-okosan.hupont.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése