A siker pillérei

Ahhoz, hogy meggazdagodjunk, sikeresnek kell lennünk. Miben? Abban, amit csinálunk.
Nekem szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy én nem akartam igazán sikeres lenni. Jobban szerettem a sikeresek árnyékában tevékenykedni, és nem értettem, hogy az erőfeszítéseim ellenére miért mások aratják le a babérokat, és nekem miért csak a morzsák jutnak. Valójában féltem attól, hogy az előtérbe kerüljek. Vagyis nem vállaltam teljes mértékben a felelősséget.

A siker alappillérei:

1. Határozott cél
Döntsd el, hogy mire is vágys igazából! Gondolj rá úgy, mint okozatra, mint a kiváltandó eredményre. Ha egyszer ez a cél megvan, ragadj rá, akár egy célkövető rakéta, és ne veszítsd többé szem elől.

2. Cselekvés
Lendítsd mozgásba az okokat, amelyek megvalósítják majd a céljaidat.

3. Tanulás, fejlődés
Kövesd figyelemmel az általad beindított okokat, hogy a kívánt eredmény felé haladnak-e. Ha nem, akkor korrigáld a szokásaidat, cselekedeteidet. Vedd számba, hogy milyen tudásnak vagy már birtokában, és milyen területeket kell még fejlesztened.

4. Kitartás
Fejezd be, amit elkezdtél!
Elszántad magadat arra, hogy végigmenj az úton? Akkor is kitartasz, ha nehézségek akadnak? Küzdeni fogsz, amíg célba nem érsz? Akkor sikerülni fog. A siker a megalkudni nem hajlandók kiváltsága.

"Ahhoz, hogy a legjobban fizessenek, a legjobbnak kell lennünk." (T. Harv Eker)
Legalábbis ezt kell megcéloznunk, ezt kell elhinnünk és elhitetnünk másokkal. Nem tudom objektíven megítélni, hogy valóban a legjobb vagyok-e a szakterületemen, de azt biztosan tudom, hogy sokan ezt gondolják rólam, és én igyekszem napról napra bizonyítani, hogy így is legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése